You need to enable Javascript to use the website

Скратеник за URL-то анонимен

Изграден за луѓе од луѓе

За

cc.cc е анонимен пренасочувач за скратеници за URL-то. Отстранете ги вашите врски лесно, интегрирајте ги во вашата сопствена апликација. Нема статистика, без трупци. Вашата приватност е безбедна.


Зошто треба да ја анонимизирам и скратам својата URL-адреса?

cc.cc ќе ја зголеми вашата приватност со користење на празен реферер (порачувач) за сите врски што ги давате. Плус, тоа ќе ги скрати вашите врски, со што ќе може полесно да се споделат на социјалните медиуми и која било друга платформа за споделување. Вие сте во можност да ја прилагодите сопствената адреса и да одредите време на истекување. Бидејќи ги чува само врските што сакате да ги пренасочите, ви овозможува да ги скратите урлите бесплатно.


Што е разузнавач?

Одредувачот е техника за пренасочување на корисникот кон одредена URL од веб-страница. Општо, веб-прелистувачите испраќаат информации (вклучително и референт) додека сте пренасочени на друга страница. Улогата на испраќачот е да ги скрие / отстрани тие информации на поврзаната веб-страница. Ако веб-администраторот сака да ги анализира логовите на неговата веб-страница, тој ќе го прикаже URL-то на пораката наместо оригиналниот URL.


Како да се користи?

1. Залепете или напишете ја URL-то на влезот.
2. Внесете прилагодено име (по избор).
3. Внесете обичен датум на истекување (по избор).
4. Кликнете скрати.

Потоа ќе добиете нова URL адреса што можете да ја споделувате и користите!

Како да ја интегрирате во мојата апликација?

Едноставно користете ја адресата https: //ô.cc/? и додајте ја вашата оригинална урла на неа.
https://ô.cc/?http://example.com

Како да ги скратите УРЛ-адресите навистина брзо?

Можете да ја скратите и анонимизирате вашата URL-адреса навистина брзо и е супер лесно.

- Додадете ја следнава ознака за омилени.
- Отидете на веб-страницата што сакате да ја скратите
- Кликнете на омилениот cc.cc што го создадовте
- Тогаш!

Повлечете и испуштете ја нашата обележувач во лентата со алатки за автоматски да генерирате кратко урл додека се движите со едноставен клик на глувчето.

Повеќе детали!

Зошто треба да ги скратите и анонимите вашите врски?

Терминот скратување на URL е околу нас веќе долго време. Ние дури и нема да го сфатиме постоењето. Но, тоа е скоро насекаде на Интернет. Првата причина за скратување на врските е тоа што е полесно да се запомни за луѓето кои можеби ја бараат таа веб-страница преку Интернет. Да претпоставиме дека имате врска од вашата веб-страница или врска кон содржината на вашата веб-страница на URL за тоа е прилично голема и исто така не може да се каже вербално.

Да претпоставиме дека https://example.com/5dc1apgeniune можеби сте виделе таков вид на URL кога добивате врска копирана преку таблата со исечоци на вашиот уред. Веќе можете да забележите дека не сте способни да ја кажувате врската за формална порака кон никого.

Што ве спречува од првиот чекор на маркетингот за публицитет на врската. И тоа е мојата многу фундаментална причина за скратеник за URL што можете да добиете можност да имате вербално пријателски и исто така лесен за читање на врската која можете лесно да ја напишете и лесно да ја споделувате. Единствениот локатор на ресурси е исто така познат како URL-то е физички дестинација за специфична содржина преку целиот свет.

Процесот на скратување на URL работи на таков начин што може да го намали бројот на знаците во врска, но сепак е способен да ги води корисниците кон истата иста содржина.

Цел

Кога добивате голема URL-то пред вас, тешко е да го запомните целиот дел. Во овој случај, скратеникот за URL-то работи за вас да ги намалите знаците во URL-то, но сепак го прават тоа способен да ве пренасочи кон истата содржина.

Со тоа ќе имате попријатно формирање на URL-то пред вас, кое ќе биде полесно за запомнување и полесно ќе напишете и споделувате. Површината на скратувањето на URL-то има и можност за поврзување на неколку веб-страници или неколку веб-страници во една единствена URL адреса.

Предности

Главната причина зад скратувањето на URL е тоа што изгледа прилично уредно и исто така е полесно и без никаков вид на грешка може да може да се споделува преку услуги за директно испраќање пораки. Исто така, има и некои безбедносни предности за заштита на локацијата и податоците и исто така го прави животни кон кој било вид на штетен пристап. Скратувањето на URL-то исто така го олеснува креирањето пријателска содржина за оптимизација на пребарувачот преку Интернет.

Да претпоставиме дека имате веб-страница на блог, каде што создавате реклама за различни услуги каде што ќе споделувате различни врски. Со скратеник за URL лесно можете да дадете кратки и верзии на URL и да ги додадете во текот на главните клучни зборови, така што луѓето се лесно способни да ја пронајдат содржината и исто така лесно можат да се рангираат во аналитиката на Google.

Бидејќи им овозможува полесно споделување на врските, корисниците можат лесно да комуницираат со правопис и исто така да ги запомните полесно. Услугата на скратување на URL исто така помага во довербата на клиентите на вашата веб-страница. Главната причина е тоа што со скратување на URL-то ќе мора да имате URL-то за пријателско читање, кое исто така ќе се одвива добро со тестот за читливост на содржината на Интернет. А, кога станува збор за потпапките или публикациите, можете да имате можност да ја добиете вашата врска што е можно по чиста, за да може да се види онолку колку што може да се верува во однос на потенцијалните клиенти.

Бидејќи им овозможува полесно споделување на врските, корисниците можат лесно да комуницираат со правопис и исто така да ги запомните полесно. Услугата на скратување на URL исто така помага во довербата на клиентите на вашата веб-страница. Главната причина е тоа што со скратување на URL-то ќе мора да имате URL-то за пријателско читање, кое исто така ќе се одвива добро со тестот за читливост на содржината на Интернет. А, кога станува збор за потпапките или публикациите, можете да имате можност да ја добиете вашата врска што е можно по чиста, за да може да се види онолку колку што може да се верува во однос на потенцијалните клиенти.

Анонимното скратување на URL-то

Овој вид на URL е во основа оној што го користевте за да обезбедите услуга за премерување на вашата веб-страница без следење на вашите точни детали или деталите за лицето што го спроведува истражувањето. Таквиот вид хиперврска лесно може да се залепи во е-пошта или дури и на скокачкиот прозорец на вашата веб-страница или дури и на страницата за слетување. Користењето на анонимна URL адреса му помага на сопственикот на веб-страницата да обезбеди безбедна и пријателска врска со приватноста на веб-страницата, така што корисниците ќе можат да направат истражување на содржината и исто така лесно да го утврдат целокупниот квалитет на веб-страницата.

И, во основа помага од кој било вид на неколку други штетни содржини на Интернет. На пример, кога вметнувате во целата врска на вашата веб-страница кон кој било вид на промотивни содржини, многу е веројатно дека вашата содржина и точната локација на вашата содржина лесно можат да се следат и, исто така, може да бидат предмет на зборови штетни дејства. Додека, од друга страна, со употреба на анонимна и кратка и верзија на вистинската URL-адреса ќе ви овозможи дополнителен слој на приватност и исто така ќе ви помогне да ја заштитите вашата содржина во значителна мерка.

Одлично е за оние луѓе кои се подготвени да инсталираат и URL да ги пренасочуваат рекламните содржини. Постојат неколку услуги за скратување на URL преку Интернет кои се способни да ја направат вашата URL-адреса анонимна и, исто така, пријателска за читливоста.

Техники

Методите за скратување на URL-то во основа ја следат техниката на пренасочување на http. Ова може да се користи за скратување и правење анонимна форма на веб-врска или дури и IP адреса. Овој метод лесно може да се скрати и спушти и да ги замени некои од знаците на долгата URL-адреса и да може да се направи кратка и верзија, исто така, ќе ја одржува точната иста локација на светската мрежа.